Confidenţialitate

Elevii din București nu vin la școală de Ziua Internațională a Educației. În țară, elevii participă la diverse activități în unitățile de învățământ

Ministerul Educației vine cu precizări în privința zilei de 5 octombrie, atunci când este Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului.

Elevii vin la școală, dar nu vor face orele obișnuite. Împreună cu profesorii, elevii vor participa la diverse activități care vor marca sărbătoarea.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, a dat ca exemplu de activitate o dezbatere între cadrele didactice și elevi.

”Pe 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației, vorbim de organizarea de activități specifice. Îmi vine acum în minte o dezbatere la care ar putea participa profesori din comunitatea școlară respectivă și elevi. Sunt diferite tipuri de activități pe care școlile le pot organiza ca să marcheze Ziua Internațională a Educației. Nu se fac cursuri așa cum este obșinuită școala zi de zi să le facă, dar se fac aceste activități specifice și Inspectoratul Școlar trebuie să vegheze asupra respectării calendarului pe care noi l-am aprobat prin structura anului școlar”, a spus Mirabela Amarandei.

 

În București elevii nu vor veni deloc la școală, pentru că este zi liberă pentru profesori.

Acest lucru apare în contractul colectiv de muncă semnat la nivelul Capitalei, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu.

”Ziua de 5 octombrie de Ziua Mondială a Educației este zi nelucrătoare pentru cadrele didactice din municipiul București, conform dispozițiilor contractului colectiv de muncă unic la nivelul grupului de unități al ISMB care este înregistrat la Ministerul delegat pentru Dialog Social. Cu alte cuvinte, miercuri, 5 octombrie, elevii nu vin la cursuri, nu se fac ore, fiind zi liberă. Ceea ce vă spun este valabil pentru Capitală, eu vorbesc de contractul colectiv unic încheiat la nivelul Capitalei. Fiecare Inspectorat Școlar are altă regulă”, a declarat Marian Banu.