Confidenţialitate

UPDATE: Nu au fost depășite pragurile de alarmare, anunță ISU după deratizarea din Școala 133

UPDATE: Un număr de 15 copii au fost transportați la spital după deratizarea din Școala 133 din Capitală, iar în urma măsurătorilor efectuate de echipele de specialitate s-a constatat că nu au fost depășite pragurile de alarmare.

Pana în acest moment au fost transportati 15 copii la spital: 13 la Grigore Alexandrescu și 2 Marie Curie.

„În urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN (apărarea chimică, biologică, radiologică și nucleară) nu au fost depasite pragurile de alarmare”, transmite ISU București-Ilfov.

La rândul lui, Bogdan Toma, reprezentantul ISU București-Ilfov, a declarat că e vorba de 500 de elevi evacuați.

„Colegii mei de pe echipajul CBRN au efectuat măsurători, cu aparatură din dotare, în toate încăperile școlii și pe toate etajele. Rezultatele acestor măsurători nu au relevat faptul că în atmosfera s-ar fi depășit concentrațiile normale de substanță”, a spus Toma.

Reprezentanții primăriei Sectorului 4 precizează că deocamdată nu se cunosc cauzele care au condus la stările de rău pe care mai mulți elevi ai Școlii 133 le-au acuzat marți.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Elevii Școlii 133, din Sectorul 4 au fost evacuați din clase, după ce au simțit un disconfort respirator, “posibil de la un gaz toxic”, conform ISU.

Ieri seară, clasa a fost igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă. Scoala a anunțat ambulanța și pompierii.

Scoala a permis accesul elevilor, întrucât în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării nu a fost prevăzută măsura de a nu le da voie elevilor sau personalului să intre în unitatea de învățământ.

Copiii au fost mutați într-o altă școală, a spus la Europa FM purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar București, Marina Manea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

(sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență)