Elevi audiati in Gorj in legatura cu unele nereguli la evaluarea nationala

60 de elevi de clasa a VIII-a de la Şcoala Generală din Bustuchini au fost audiați astăzi la Direcţiei Generale Anticorupţie din Gorj.Există suspiciuni că în schimbul unor sume de bani, elevilor li s-ar fi dictat rezolvarea subiectelor la evaluarea naţională.

După ore în şir de audieri, părinţii celor peste 60 de elevi chemați ca martori au explicat cum s-a desfăşurat ancheta celor de la DGA. Au întrebat copiii dacă au dat bani înainte de examen, dacă li s-a comunicat rezolvarea subiectelor, câţi bani au dat pentru organizarea banchetului de sfârşit de an şi cine a invitat la această petrecere profesorii.

Suspiciunea anchetatorilor este legată de faptul că o anumită persoană ar fi ajuns în timpul examenului în clase şi ar fi lăsat pe catedră un biletel. Apoi, profesorii supraveghetori ar fi dictat elevilor rezultatele. Aceste aspecte ar fi fost văzute pe camerele de supraveghere. Zilele trecute, ofiţerii DGA au ridicat suportul pe care s-au înregistrat imaginile din timpul examenului, în urma unor descinderi.

Inspectoratul Școlar Gorj vorbeşte despre o anchetă la nivelul întregului judeţ. Ion Işfan, inspectorul general susţine că poliţiştii au solicitat aproape 500 de DVD-uri cu imaginile din timpul examenului de evaluare de la toate cele aproape 90 de centre de examinare. Ancheta este în desfăşurare, zilele următoare fiind chemaţi la audieri şi profesorii.