Confidenţialitate

Eleva de 17 ani aflată în comă în urma prăbușirii unui zid al internatului Liceului „Tamași Aron” din Odorheiu Secuiesc a murit | AUDIO

Eleva care a fost rănită grav în urma prăbuşirii zidului de la internatul Liceului „Tamași Aron” din Odorheiu Secuiesc a murit, marți după-amiază, la Secţia de Terapie Intensivă Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Așadar, sunt două victime în urma tragediei din 18 decembrie. Atunci, un perete al clădirii internatului s-a prăbușit, iar mai multe anchete sunt în desfășurare. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Fata, de 17 ani, se afla în comă de aproape o lună.

„Medicii au făcut tot ceea ce au putut pentru a o salva”, transmit reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Mureș.

Din cei 4 elevi surprinși sub dărâmături, un băiat a fost scos decedat de sub dărâmături, 2 fete au avut răni ușoare, dar cea de-a treia elevă era inconștientă și cu multiple traumatisme prin strivire.

Până acum, administratorul firmei care făcea lucrările la internat este cercetat penal sub control judiciar pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, dar și pentru încălcări ale legislației privind calitatea în construcţii.

Muncitorii săpaseră un șanț chiar lângă zidul internatului. Era o lucrare neautorizată care a dus la tragedia în care au murit doi adolescenți.

Inspectoratul de Stat în Construcţii a concluzionat, în urma unei anchete, că vina este împărțită între proprietar, executanții lucrărilor și proiectant. Toți trei au fost sancționați contravențional, iar raportul a fost transmis procurorilor care anchetează latura penală a tragediei.

Sursa foto: ISU Harghita

Citește și: Anchete după prăbușirea internatului Liceului Tamași Aron, Harghita. Un elev a murit, altul este în stare critică | AUDIO