Confidenţialitate

Elev suspect de meningită a murit la Braşov; alți 7 colegi sunt suspecți

Un elev de 17 ani suspect de meningită bacteriană a murit la Spitalul de Pediatrie din Braşov, iar alţi şapte colegi de liceu ai tânărului sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciune de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a declanşat o anchetă.

Tânărul de 17 ani a murit, joi, la Spitalul de Pediatrie din Braşov, după ce a fost diagnosticat cu meningită bacteriană.

El era elev la Liceul Silvic ”Nicolae Rucăreanu” din Braşov şi, potrivit unor surse apropiate familiei, în urmă cu o săptămână participase, alături de mai mulţi colegi, la o petrecere de majorat.

Imediat după stabilirea diagnosticului a fost declanşată o alertă epidemiologică, iar şapte colegi ai tânărului decedat au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov cu suspiciune de meningită.

Starea tinerilor este stabilă, fiind prelevate probe de laborator pentru confirmarea sau infirmarea meningitei bacteriene. Probele au fost trimise de urgenţă la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.

Direcţia de Sănătate Publică Braşov a declanşat o anchetă în acest caz.

”Se face o anchetă în acest caz. Sunt suspiciuni de meningită la alte şapte persoane care sunt deja internate la Spitalul de Boli Infecţioase. Aşteptăm rezultatul analizelor de laborator“, a declarat Claudia Bularca, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.