Confidenţialitate

Elev de liceu din Constanța – reținut pentru 24 de ore după ce a bătut un profesor în clasă

Un elev din Constanța și-a petrecut noaptea în arestul Poliției. A fost reținut pentru 24 de ore după ce și-a bătut profesorul în sala de clasă. Adolescentul de 16 ani este cercetat pentru loviri și alte violențe asupra unui cadru didactic precum și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Băiatul în vârstă de 16 ani este elev al liceului „Virgil Madgearu” din Constanța. Ieri (vineri, 8 decembrie), tânărul se certa cu profesorul în clasă. În urma disputei, elevul a început să îl lovească pe bărbat cu pumnii. Apoi, băiatul a plecat spre casă.

Polițiștii l-au găsit pe elevul bătăuș și l-au dus la secție unde a fost audiat (foto: Neptun TV). După ce le-a explicat polițiștilor ce s-a întâmplat, el a fost reținut pentru 24 de ore. Azi (sâmbătă, 9 decembrie) va fi prezentat procurorilor care trebuie să decidă cum va fi continuată ancheta, fiind vorba de un minor.

Corespondenta Europa FM la Constanța, Giulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vineri, un alt elev din Constanța, în vârstă de 17 ani, aflat în clasa a XI-a la liceul „Dimitrie Leonida” a fost reținut pentru că ar fi cerut taxă de protecție unor colegi, pe care i-ar fi bătut.

În ultimele săptămâni, jurnaliștii au prezentat pe larg cazuri grave de agresiuni comise în școli. Cele mai cunoscute au fost cazurile din Teleorman ( o profesoară batjocorită și bătută în școală) și din Harghita (o prefesoară agresată în clasă la Miercurea Ciuc).