Confidenţialitate

Elena Udrea spune că nu mai fuge din țară și că face apel la condamnare | AUDIO

Premiera in Justiție: judecătoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucureşti a motivat, o dată cu sentința, decizia de condamnare la închisoare a Elenei Udrea și Ioanei Băsescu în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Condamnarea primitî în primă instanță a șocat-o pe fosta ministră a Turismului, care a avut o prima reacție furibundă la Antena 3.
Elena Udrea susține că a fost condamnată in baza unor legi care nu există.

”Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de mult încât să mă condamne. Femeia aceasta a dat o decizie absurdă, nu știu cum va dormi la noapte”, a spus Udrea.

Elena Udrea a primit 8 ani de închisoare, iar fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana, 5 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul privind campania electorală din 2009. Ambele condamnări sunt cu executare.

Acum, fostul ministru sustine că nu va mai pleca din țară și speră că la apel i se va da dreptate.

”Unde te mai poți duce? Ce să faci în Italia? Eu am o sentință de 8 ani, Italia a schimbat legea, nici Italia nu mai ia în considerare executarea pedepselor pe teritoriul ei”, a precizat Udrea.

Elena Udrea a fugit din România în Costa Rica in februarie 2018. A fost retinuta interpol si ulterior arestata in octombrie pentru ca de Crăciun in același an sa fie eliberata din închisoare. Dupa ce Înalta Curte a suspendat executarea pedepsei in cazul sau, in dosarul “Gala Bute”, in care a fost condamnata la 6 ani de închisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu, Elena Udrea s-a întors în țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu