Elena Udrea, la ICCJ, cu propunere de arestare preventiva

Fostul ministru al Turismului a primit noaptea trecută o ordonanță de reținere pentru 24 de ore în dosarul Microsoft.

Elena Udrea este unul dintre cei mai influenți și cunoscuți politicieni din ultimul deceniu. (AUDIO)

Fosta candidată la președinție a stat ieri aproape 12 ore la DNA. Atât ea, cât și cei doi avocați au studiat dosarele Gala Bute și Microsoft, apoi s-a trecut la audiere. Aseară, în jurul orei 22, procurorii au emis și ordonanța de reținere pentru 24 de ore. În Dosarul Microsoft, Elena Udrea este acuzată de trafic de influență la încheierea licențelor Microsoft în 2009, trafic de influență pentru derularea contractului e-România și tot trafic de influență pentru că ar fi pretins și primit jumătate de milion de euro pentru a-l ajuta pe Dinu Pescariu – și el vizat în dosarul Microsoft.

Avocatul Alexandru Chiciu a precizat după audieri că Elena Udrea a scăpat de o acuzație de spălare de bani. (AUDIO)

Elena Udrea a părăsit sediul DNA aproape de miezul nopții, cu cătuşe la mâini şi flancată de opt jandarmi. Și-a păstrat totuși zâmbetul.(AUDIO)

Când a ajuns însă în arestul Poliției Capitalei, Elena Udrea a coborât din mașină fără cătușe la mâini. Acum DNA verifică dacă au fost respectate procedurile de reținere în cazul deputatei. Până la lămurirea situației, Elena Udrea află astăzi dacă va fi arestată preventiv.