Elena Udrea: M-am întors în România

Fost ministru al Turismului, Elena Udrea a anunţat că s-a întors în România luni dimineaţă, prin vama Giurgiu, precizând că a renunţat ‘‘de bunăvoie” la statutul de refugiat în Costa Rica, decizie pe care a luat-o imediat după ce a fost eliberată din închisoare în decembrie anul trecut.

‘Da, m-am întors în România. Am renunţat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica. Decizia am luat-o imediat după ce am fost eliberată în decembrie, dar au fost cauze obiective pentru care s-a întâmplat abia acum: finalizarea actelor fetiţei mele, Eva, şi închiderea procedurii de extrădare”, a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

”Am ales să cer protecţie în Costa Rica în condiţiile în care tocmai aflasem că sunt însărcinată, iar evoluţia în dosarul ‘Gala Bute’ demonstra că este vorba de o execuţie, nu de o judecată corectă, în baza legii. Am vrut astfel să îmi nasc copilul în siguranţă, însă ştiţi că am fost arestată când Eva avea 13 zile şi doar faptul că Dumnezeu a vrut să o nasc mai devreme a făcut ca ea să vină pe lume în libertate. Dar aşa cum am spus mereu – nu mi-am dorit niciodată să trăiesc în altă parte decât în ţara mea şi am aşteptat cu nerăbdare momentul în care să mă pot întoarce. Vreau să îmi cresc copilul acasă, să o botez la biserica unde m-am rugat să devin mamă, cu familia mea şi cei cu adevărat apropiaţi mie, alături de noi”, a adăugat Elena Udrea.


Elena Udrea a precizat că se va apăra mai bine ”de aici decât de departe împotriva abuzurilor” care s-au făcut în cazul ei.

Fostul ministru a plecat în Costa Rica de la începutul anului 2018. Elena Udrea a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Alina Bica în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României după condamnarea în dosarul Gala Bute, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curții Constituționale privind completurile de 5 judecători.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS