Elena Udrea afla daca va sta si urmatoarea luna dupa gratii

Instanța Supremă judecă astăzi cererea DNA de prelungire a arestului preventiv, în dosarul Gala Bute. Procurorii mai cer prelungirea arestului preventiv și pentru Rudel Obreja, dar și cel la domiciliu pentru Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia.

Elena Udrea este acuzată în dosarul Gala Bute de abuz în serviciu și luare de mită. Avocații speră să obțină o măsură mai blândă pentru deputatul PMP, după confruntările de zilele trecute. Procurorii spun însă că acele declarații ale inculpaților nu au fost în avantajul Elenei Udrea.

De exemplu, anchetatorii susțin că banii din mită ar fi fost folosiți de Ana Maria Topoliceanu și Tudor Breazu în interesul PDL București și al Elenei Udrea. 3.000 de euro ar fi ajuns lunar la coordonatorul echipei de comunicare, iar 10.000 de euro la unele persoane care postau mesaje pozitive despre PDL și fosta candidată la prezidențiale.

DNA amintește și de mita de 900.000 de euro care ar fi ajuns la Elena Udrea, într-o geantă adusă de Gheorghe Nastasia.

Procurorii spun că omul de afaceri Adrian Gărdean își recupera mita tot din bugetul Ministerului Dezvoltării, după ce umfla facturile pe care statul trebuia să le plătească în cadrul contractelor derulate de firmele sale.

În replică, Elena Udrea a transmis prin intermediul echipei de comunicare că informațiile invocate în cererea de prelungire a arestului preventiv sunt ‘trunchieri’ sau ‘denaturări’ ale confruntărilor de joi, iar documentul DNA pare din categoria ‘poveşti nemuritoare’.