Elena Udrea a fost retinuta

Procurorii DNA au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele Elenei Udrea.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); – trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
  • trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); – spălare de bani. Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Elena Udrea a stat mai mult de 10 ore la sediul Direcției Naționale Anticorupție, după ce procurorii au trimis în cursul dimineții o citație deputatului. La intrarea în sediul DNA, Elena Udrea a precizat că va face declarații în dosarul Microsoft, în care procurorii au cerut înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive.

Deputații au votat, luni, toate solicitărilor procurorilor DNA de încuviințare a arestării preventive și urmărire penală pe numele Elenei Udrea, deciziile fiind publicate și în Monitorul Oficial, marți dimineața.