Confidenţialitate

ELCEN cere RADET să accepte majorarea prețului apei de adaos

Reprezentanții ELCEN București cer majorarea prețului apei de adaos cu aproape 20% pentru a-și acoperi pierderile de pe rețea.

Solicitarea le este transmisă celor de la RADET, iar motivul invocat se referă la faptul că tarifele au rămas neschimbate din anul 2009.

În aceste zile se poartă negocieri între ELCEN și RADET și rămâne de văzut dacă cei din urmă vor accepta creșterea tarifelor și, mai important de atât, dacă această majorare se va regăsi sau nu în facturile bucureștenilor.

 

În prezent, ELCEN produce energia termică şi o vinde către RADET – care apoi o furnizează clienţilor finali, adică bucureștenilor.

Reprezentanții Electrocentrale București cer creșterea prețului apei de adaos pentru că susțin că nu-și mai pot acoperi pierderile.

Purtătoarea de cuvânt a ELCEN – Elena Ungureanu – spune că majorarea cerută este de aproape 20%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

E posibil însă cA această majorare de preț să se regăsească și în facturile plătite de locuitorii Capitalei?  Reprezentanții ELCEN sunt de părere că niciun procent nu se va regăsi în facturile bucureștenilor, întrucât locuitorii Capitalei plătesc agentul termic contorizat la intrarea în bloc, așadar apa caldă care ajunge în calorifere.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Reprezentanții ELCEN susțin că au cerut majorarea prețului apei de adaos întrucât acesta n-ar mai fi fost modificat din anul 2009.