Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire internațională

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire internațională.

Curtea de Apel București a admis cererea Poliției Române de emitere a unui mandat european de arestare pe numele Elan Schwartzenberg, afirmă surse citate de agenția de știri MEdiafax. 

Anunţul de căutare a omului de afaceri va fi publicat şi pe site-ul Interpol.

Procurorii anticorupţie ceruseră arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai, sub acuzația de complicitate la dare de mită.

În solicitarea DNA se spune că omul de afaceri s-a ascun, în scopul de a se sustrage urmăririi penale.

În cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175,000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu cât şi în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)“, precizeaza DNA într-un comunicat de presă.

Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175,000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societăţi offshore (societate al cărei beneficiar real era) şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Mazăre Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amândoi”.

Potrivit DNA, societatea offshore este înmatriculată în Insulele Virgine Britanice și avea deschise mai multe conturi în Liechtenstein.

Toate operaţiunile de transfer bancar ar fi fost coordonate de Elan Schwartzenberg, în calitate de beneficiar real, şi puse în executare de o altă persoană.

 

 

Elan politia romana

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS