Egipt: Aproape 50 de copii au murit într-un accident deosebit de grav

Ministrul egiptean al Transporturilor şi şeful Autorităţii Căilor Ferate au demisionat în urma acestui accident, a anunţat presa oficială.

Copiii mergeau într-o excursie organizată de grădiniţa la care sunt înscrişi, când un tren a lovit autobuzul în care se aflau. 60 de copii se aflau în autovehicul. 47 de micuți și-au pierdut viața, alți 13 fiind răniți. Peste 40 de medici au fost trimiși la locul accidentului pentru a oferi îngrijiri.

Potrivit unui oficial, accidentul a avut loc în momentul în care autobuzul încerca să traverseze şinele de cale ferată în apropierea unui sat din oraşul Manfalut, în provinca Assiut. Se pare că bariera de la trecerea de cale ferată nu a fost coborâtă, deşi trenul se îndrepta cu viteză către acea zonă.

Ministrul Transporturilor şi şeful Autorităţii Căilor Ferate Egiptene și-au dat imediat demisia, considerând că răspunderea pentru acest accident cade şi asupra lor.

Transportul feroviar egiptean are o reputaţie foarte proastă în ceea ce priveşte siguranţa, mai ales din cauza echipamentului prost întreţinut şi al managementului defectuos.

Potrivit unui raport publicat anul trecut de Autoritatea Centrală pentru Transport Public, peste șapte mii de persoane au murit în 2010 în accidente rutiere şi feroviare.