Confidenţialitate

Eforie Sud: O stradă din zona Gării s-a surpat. Traficul în zonă e restricționat

Risc de accidente în stațiunea Eforie: o porțiune dintr-o stradă, unde se află gara, un hotel și locuințe, s-a surpat.

Problema a apărut din cauza eroziunii solului și a precipitațiilor din ultima perioadă, motiv pentru care traficul în zonă a fost restricționat.

Primăria cere sprijin autorităţilor, spunând că nu are bani suficienţi pentru remedierea situaţiei, în condiţiile în care există riscul ca întreaga stradă să fie afectată.

Probeleme au apărut pe strada Gării din Eforie Sud.  Aleea s-a surpat pe o lungime de aproximativ 13 metri, iar pe o altă porţiune, de aproximativ 53 de metri, strada este lăsată, existândas o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 de centimetri.

În zonă, funcţionează Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Argeş aparţinând unei unități militare, un depozit de materiale şi aproximativ 6-7 imobile locuite, susține Primăria.

Autorităţile locale au decis restricţionarea circulaţiei în zona respectivă a autovehiculelor de peste 3 tone și jumătate.  Circulația se desfășoară pe o singură bandă.

În urma alunecării de teren, au intervenit și reprezentanţii Enel care au mutat un stâlp de reţea electrică.

Fondul de rezervă al Primăriei care poate fi utilizat în astfel de situații este de doar 40 de mii de lei, sumă care nu acoperă remedierea situației.

Este și motivul pentru care autoritățile locale cer sprijin de la alte instituții.