Efectele viscolului: Neamț – ambulanță blocată; Buzău – intervenții medicale îngreunate

În județul Neamț, vineri dimineața a fost închis DN 15D Piatra Neamț – Roman. Măsura a fost luată din cauza sulurilor de zăpadă apărute pe porţiuni întinse de carosabil ,care in unele zone depășesc un metru înălțime. De asemenea viscolul face ca vizibilitatea pe anumite zone să fie zero.

Autorităţile spun că drumul va fi închis până când condiţiile meteorologice vor fi suficient de bune pentru ca intervenţia utilajelor de deszăpezire să nu fie zădărnicită de vreme.

De cateva ore, o ambulanță e blocată intr-o zona in care sulurile de zăpada formate din cauza viscolului au un metru. Echipajul este fără pacient se întorcea de la un transfer de la Iași.

O ambulantă care se întorcea de la Iași unde lăsase un pacient așteaptă de aproape 3 ore sa fie deblocată dintre nămeți in localitatea Girov. Probleme au fost și in localitățile Giurgeni și Sagna unde doua autocare cu pasageri au avut nevoie de intervenția pompierilor militari și a echipajelor de deszăpezire sa poată înainta.

Deocamdată județul Neamț este sub cod portocaliu de viscol și ninsori abundente iar in unele zone viteza contului depășește 70 km la ora ceea ce face ca munca drumarilor sa fie imposibila.

Dispeceratul ISU Neamţ este asaltat şi în această dimineaţă de zeci de apeluri telefonice din partea şoferilor care au derapat cu maşinile şi nu mai pot continua deplasarea. Majoritatea maşinilor cu probleme sunt echipate cu cauciucuri de vară.

În județul Buzău, o autoşenilată şi o autospecială de transport victime multiple intervin de mai mult de zece ore, pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializă. În jurul orei 5.00, doi dintre bolnavi au fost aduşi la o ambulanţă, iar pentru preluarea celorlalţi doi echipajele medicale aşteaptă un utilaj pentru a curăţa drumul, zăpada în zonă ajungând chiar şi la doi metri.

În prezent, pentru preluarea celorlalţi doi bolnavi echipajele medicale aşteaptă un utilaj de deszăpezire, refugiindu-se în sediul Primâriei Săruleşti, din cauza viscolului.

În judeţul Buzău, vineri dimineaţă, pe drumurile naţionale şi judeţene din zona de munte se circulă îngreunat, acţionându-se cu utilaje de la Secţia de Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene Buzău. De asemenea, pe mai multe drumuri judeţene au fost împrăştiate zeci de tone de materiale antiderapante.

Din cauza viscolului, în judeţul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică sate din opt comune.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS