Efectele atacurilor teroriste la Londra: mai puțini turiști la Madame Tussauds şi Roata

Numărul de vizitatori ai unora dintre principalele atracţii din Marea Britanie a scăzut în urma atacurilor teroriste din Londra şi Manchester, potrivit companiei Merlin Entertainments, care deţine, între altele, muzeul Madame Tussauds şi Roata din Londra, informează The Guardian.

Compania, care mai deţine reţeaua de atracţii tematice Sea Life, The Dungeons, Legoland şi Alton Towers, a transmis, marţi, că cererea turiştilor britanici pentru excursii de o zi a scăzut după atacul de pe podul Westminster din 22 martie şi a continuat să scadă după următoarele atentate care au avut loc în Manchester şi Londra.

Reprezentanţii celei mai mari companii din Europa care deţine atracţii turistice, Merlin Entertainments, au adăugat că atacurile ar putea avea un efect negativ asupra cererii din partea turiştilor străini în următoarele luni.

”Impactul atacurilor teroriste recente asupra atracţiilor noastre din Londra este neclar în acest moment”, a spus Nick Varney, director executiv al Merlin Entertainments. ”Însă am încredere deplină în creşterea pieţei pe termen lung. Londra este deschisă pentru business, primind vizitatori din Marea Britanie şi din întreaga lume”.

Cererea pentru atracţiile companiei din Londra a crescut în prima parte a anului 2017, când vizitatorii străini au profitat de valoarea mai mică a lirei sterline.

Merlin Entertainments se extinde la nivel internaţional. Pe 1 aprilie, Legoland s-a deschis în Japonia, iar un centru Sea Life se va deschide pe 15 iunie în Chongqing, China. În luna iulie, Little Big City se va deschide în Berlin.

Nick Varney a menţionat că Merlin Entertainments are un portofoliu divers de branduri globale, cu peste 70% din profiturile din 2016 provenind din afara Marii Britanii, proporţie care va continua să crească.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS