Educhance își propune să ofere acces la educație fiecărui copil

Educația copiilor este un proiect complex și care se întinde pe termen lung, însă reprezintă șansa României. Iar șansa fiecărui copil de a beneficia de educație depinde nu doar de autorități, de instituții sau de alte organizații, ci de fiecare dintre noi.

De aceea, Educhance, o alianță ce reunește ONG-uri cu impact local, național și internațional cu o misiune comună, își propune să ofere acces la educație digitală pentru cât mai mulți școlari.

Ultimele luni ne-au demonstrat cât de important este accesul online la educație. Chiar și după ce contextul epidemiologic va fi încheiat, educația digitală va face parte, în continuare, din universul școlar, iar de ea trebuie să beneficieze toți elevii.

Din păcate, numeroși copii din medii defavorizate nu au acces la calculatoare sau conexiune internet. Imposibilitatea conectării la resursele moderne de învățare, le mărește decalajul față de mulți dintre colegii lor. Educhance consideră că modalitățile digitale de învățare trebuie să fie azi la îndemâna tuturor copiilor, fără nicio deosebire.

Printre obiectivele Educhance se numără oferirea de laptopuri copiilor din mediile defavorizate, echiparea şcolilor cu o platformă de învăţare online, facilitarea procesului de digitalizare a şcolilor, școala Educhance (o școală online pentru toată țara, susținută cu ajutorul voluntarilor studenți, profesori sau diverși specialiști).

„Sperăm că vom convinge cât mai mulți semeni de un adevăr elementar, însă fundamental pentru viitorul întregii noastre societăți: Educația nu este o cheltuială. Este o investiție!”, consideră reprezentanții Educhance.

Lansarea publică a proiectului va avea loc în cadrul Cafenelei Educaționale de luni, 15 iunie, ora 17.00. Moderatorii evenimentului sunt Oana Paveliuc – 4MindCoach și Dan Dimofte – educatieprivata.ro.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS