Educatorul francez, despre care presa a transmis ca a fost înjunghiat într-o grădiniţă din Paris, a recunoscut că a mințit

Educatorul francez, despre care presa a transmis ca  a fost înjunghiat într-o grădiniţă din Paris de un militant al Statului Islamic, a recunoscut că a minţit.

Reprezentanţii Parchetului General din Paris au anunţat că bărbatul a inventat întregul atac, el fiind interogat în prezent în privinţa motivelor pe care le-a avut pentru a face declaraţii false.

Initial, educatorul în vârstă de 45 de ani a spus autorităţilor că a fost atacat de un bărbat mascat pe când era singur în sala de clasă din Aubervilliers, o suburbie din Paris.

El a fost spitalizat şi tratat pentru rănile provocate la nivelul gâtului şi al abdomenului, fara ca viaţa sa-i fie pusă în pericol. Potrivit educatorului, ar fi fost atacat cu un cutter şi o foarfecă de un militant ISIS care ar fi ţipat: “Asta e pentru Daesh (Stat Islamic). Este un avertisment”.

Luna trecută, organizaţia teroristă le-a cerut susţinătorilor săi să atace profesorii francezi, considerindu-i “duşmani ai lui Allah” pentru predarea doctrinei laice.

Franţa se află sub un nivel ridicat de alertă după atentatele teroriste din Paris din noaptea de 13-14 noiembrie, soldate cu moartea a 130 de persoane şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS