Eduard Carol Novak aduce aur României la Jocurile Paralimpice de la Londra

Eduard Novak, în vârstă de 36 de ani, este vicecampion olimpic în 2008 la Beijing, în proba de contratimp şi dublu campion mondial atât pe şosea, cât şi la contratimp, iar la Londra a purtat pentru a doua oară în carieră drapelul la ceremonia de deschidere.

Eduard Carol Novak a câştigat medalia de aur în cursa de urmărire din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Londra. Novak a fost urmat de cehul Jiri Jezek şi de britanicul Jody Cundy.

Eduard este un fost campion naţional la patinaj viteză. În urma unui accident grav de circulaţie la vârsta adolescenţei, care i-a marcat definitv viața, el nu s-a dat bătut.

Eduard Carol Novak s-a orientat spre ciclism şi a devenit campion mondial. Eduard are 35 ani şi este din Miercurea Ciuc. În 2008, la Beijing, a câştigat o medalie de argint (proba pe şosea) şi două locuri 4 (proba de pistă). În 2011 a obținut titlul de campion la Campionatul Mondial UCI de Paraciclism pe Şosea din Danemarca iar in 2012 a devenit campion mondial în proba de 1km pistă şi contratimp.