Confidenţialitate

Ediţie specială România în Direct cu Moise Guran şi Vlad Mixich: Cazul Călin Farcaş… În ce măsură responsabilitatea autorităţilor ar trebui să fie una politică sau una penală? – VIDEO

Călin Farcaş, un tânăr de 29 de ani din Braşov a murit, marţi, la Institutul “Marius Nasta” din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Irina Strâmbu, a precizat că bărbatul a fost internat în urmă cu câteva zile, în stare foarte gravă, la Terapie Intensivă.

”Suferea de hipertensiune pulmonară severă. A venit în urmă cu şase zile şi a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă în stare foarte gravă. Tânărul a fost inclus în Programul naţional de hipertensiune pulmonară, dar nu a răspuns la tratament. Suferea de o boală rară.

A fost trimis la Spitalul Sfânta Maria pentru evaluare în vederea transplantului. Tânărul a fost refuzat de Austria, Clinica AKH, şi de Hanovra. De la spitalul din Paris nu s-a primit răspuns. Refuzurile au fost făcute în acest an”, a explicat dr. Irina Strâmbu. 

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.