Confidenţialitate

Ediție Specială România în Direct. Campania de vaccinare funcționează. Ce ai hotărât pentru familia ta?

Prima ediție din noul sezon România în Direct este dedicată campaniei de vaccinare anticovid din țară. Această funcționează de două săptămâni. Până astăzi au fost vaccinate peste 100.000 de persoane, lucrători în sănătate.

Vârful campaniei de vaccinare a fost în data de 6 ianuarie, cu aproape 17.000 de persoane vaccinate cu prima doză.

România este acum pe locul 12 în Europa la rata de vaccinare. Guvernul desfășoară și o campanie de informare cu ajutorul mai multor medici de top.

Media, siteurile oficiale, dar și mai mulți medici au pus la dispoziție pe rețelele sociale informații despre modul în care funcționează vaccinul și explică diversele reacții care apar.

Până la această oră în România au fost înregistrare 350 de reacții adverse minore. Totuși, în ultimul Barometru Europa FM, 45% dintre români spun că nu se vor vaccina în perioada următoare. Motivele sunt legate de siguranța vaccinului, efectele adverse, capacitatea acestuia de a opri boala sau infectarea. Toate acestea și pe fondul unei neîncrederi alimentată de diverse postări pe rețelele sociale.

La România în Direct, alături de Cătălin Striblea vine medicul de urgență pediatrică Mihai Craiu. El va intra în dialog cu ascultătorii Europa Fm pentru a lămuri chestiunile legate de vaccinarea anticovid.

Ce crezi despre vaccinarea împotriva coronavirusului după vaccinarea a 100.000 de români? Te vei vaccina sau vei aștepta mai multe luni? Care este problema cea mai mare pe care o vezi în legătură cu vaccinarea?