Confidenţialitate

Ediție specială: Mitingul PSD împotriva abuzurilor

De la ora 20:00 puteți asculta ediția specială Radio Europa FM online, pe www.europafm.ro.

Moise Guran, Vlad Petreanu și Teodor Tiță discută, în direct, evenimentele din Piața Victoriei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a anunțat că își va aduce simpatizanții din toată țara în București pentru un protest împotriva așa-numitului stat paralel.

„Sâmbătă, 9 iunie, începând cu ora 20.00, în Piața Victoriei, este un miting organizat împotriva abuzurilor,  împotriva faptului că democrația și statul de drept sunt puse serios sub senul întrebării, sunt afectate de câțiva ani buni în România”, a spus Liviu Dragnea cu mențiune că va nominaliza „la miting” acele instituții care „fac abuzuri”.

Autoritățile au luat măsuri fără precedent în vederea mitingului PSD.

Peste 500 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a patrula în zona centrală a Bucureștiului, iar un elicopter al MAI va survola Piață Victoriei.

De asemenea, Poliția Rutieră va monitoriza toate intrările în Capitală.

Pentru parcarea mașinilor, autocarelor și microbuzelor cu care social-democrații vin la miting au fost rezervate locuri la Palatul Parlamentului, la Romexpo și Romaero.

Participanții la miting au primit instrucțiuni să vină îmbrăcați în alb, să aibă telefoane cu lanterne și să cânte anumite strofe din immul de stat, inclusiv cea care conține versul “Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt”.