Confidenţialitate

Ediție Specială Europa FM: Conferința de presă susținută de președintele Iohannis | VIDEO

De la ora 18.00, Europa FM transmite în direct pe frecvențele sale și video live pe pagina de Facebook Radio Europa FM o Ediție Specială în care urmărim conferința de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Apoi, Tudor Mușat și Cătălin Striblea caută să lămurească declarațiile și răspunsurile președintelui României alături de invitații lor.

Totalul cazurilor raportate a ajuns la 11.616 în România.

Bilanțul deceselor a urcat la 650.

3.404 persoane s-au vindecat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.631 de persoane. Alte 22.406 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 150.309 de teste.


Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat, marți, că 86,4% din persoanele răpuse de infecția cu noului coronavirus aveau cel puţin o comorbiditate.

Potrivit raportului, care include date centralizate până la data de 26 aprilie, 73,5% din decese au fost la persoane peste 60 ani şi 64,4% din decese au fost la bărbaţi.

43,8% din totalul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus s-au înregistrat în ultimele 14 zile în judeţele Suceava, Botoşani, Arad, Bihor şi Municipiul Bucureşti, potrivit unui raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

48,5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Hunedoara, Arad, Bucureşti, Galaţi.

Conform INSP, în trei judeţe se înregistrează o incidenţă aparentă mai mare de 50 de persoane infectate la 100.000 locuitori.

Unul din 9 cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus a început în România, anunță Ministerul Săntății.

Marți dimineață, au avut loc primele 3 recoltări de plasmă de la donatori vindecați de COVID-19, în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Plasma va fi testată și după calificarea biologică va fi pusă la dispoziție spitalelor.

Plasma de la donator vindecat COVID-19 (PPC-DV-COVID-19) se va administra doar pacienților critici infectati confirmati cu COVID-19, cu vârsta de cel putin 18 ani, care îndeplinesc urmatoarele criterii.

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.963 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus (1.247 în Italia, 560 în Spania, 28 în Franța, 30 în Germania, 69 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia).

De la izbucnirea pandemiei, au murit 87 de cetățeni români aflați în străinătate (27 în Italia, 18 în Franța, 26 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA).

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.