Confidenţialitate

Ediție specială Deșteptarea: De ce sau de cine vă e dor acum?

“Trăim vremuri extraordinare, prieteni. Vremuri despre care se va scrie în cărțile de istorie – cu adevărat. Vom fi priviți din viitor, cântăriți și judecați, vom preda lecții peste ani copiilor noștri, nepoților noștri. Aceștia vor vedea ce noi nu putem vedea – ce am greșit și unde, ce am reușit și cum, ce am fost obligați să învățăm, la ce am fost obligați să ne adaptăm, peste noapte.

Mai țineți minte cum era viața noastră acum câteva luni? De Revelion, de pildă. V-am întrebat cumva, la Deșteptarea, în prima noastră emisiune după vacanța de iarnă, ce planuri aveați pentru 2020? Ce rezoluții, cum se spune?

Ce-a mai rămas din ele? Viața s-a schimbat în feluri în care nu ni le-am fi putut imagina vreodată. Am văzut în filme prezentul nostru de-acum – am mâncat o pungă de floricele la cinema, am băut un pepsi, am ieșit de la film, am făcut o glumă-două, ne-am dus cu prietenii la o bere și-o friptură și-am schimbat două-trei vorbe, filmele astea, câtă imaginație, nu? După aceea am uitat tot, până prin februarie-martie, când am început deodată să trăim filmele acelea.

Și aproape tot ce puteam face, firesc, până acum 2-3 luni, nu mai putem face azi aproape deloc. Filme la cinema, cine cu prietenii, festivaluri, meciuri de fotbal, de handbal, de tenis, călătorii în weekend, cumpărături pe îndelete la mall, plimbări prin parcuri, fără grabă, partide de pescuit, mers la biserică, zboruri prin țară sau peste hotare, grătare cu gașca, cluburi, petreceri, umblat pe străzi, fără țintă, mersul la locul de muncă și, mai important decât multe altele laolaltă, strângeri de mână cu amicii, pupături de revedere și despărțire, îmbrățișări cu cei dragi, toate și multe altele s-au evaporat literalmente peste noapte, sub amenințarea globală a unui virus teribil de contagios, care infectează milioane de oameni și poate ucide cu sutele de mii.

Ne e dor de tot ce-am pierdut, fiecăruia dintre noi altfel, la intensitate diferită față de oameni, gesturi, emoții sau lucruri diferite. Cumva, această pierdere cu milioane de fațete ne unește pe toți. Am pierdut împreună, fiecare, și doar împreună vom câștiga.

Vom face bine ca să ne facem bine.

Vrem să ne împărtășim dorurile, prieteni. Azi, Europa FM vă invită să vă alăturați mișcării de reconstrucție a societății noastre. Vocea fiecăruia este importantă. Nimeni nu trebuie lăsat în urmă, pentru că unul suntem toți. Câștigăm sau pierdem împreună!

Vă rugăm să ne transmiteți azi, pe tot parcursul emisiunii, mesaje prin WhatsApp la 0728.111.222, și să ne spuneți de cine vă este cel mai dor zilele acestea – sau de ce anume vă este cel mai dor zilele acestea, când eram în mod tradițional alături de întreaga familie. Vom difuza mesajele voastre în fiecare oră, ca să știm cu toții, împreună, că nu suntem singuri, ci împreună în fața sorții, și că vom învinge.

Așadar, răspundeți la această întrebare simplă și atât de dificilă, în același timp: de cine, sau de ce vă este cel mai dor în aceste zile? Mesaje audio sau text pe Whatsapp la 0728.111.222 – vă așteptăm.”

Vlad Petreanu

Mulțumim pentru mesajele  trimise azi pe WhatsApp:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.