Ediție specială: Culisele discuției dintre Iohannis și partidele de dreapta | VIDEO

Europa FM analizează discuțiile pe care președintele Iohannis le-a avut cu partidele de dreapta și vă prezintă culisele acestora într-o ediție specială, moderată de Alice Iacobescu și Cătălin Striblea.

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a intrat în direct, la Europa FM, pentru a da detalii cu privire la întâlnirea dintre șeful statului și partidele parlamentare de dreapta:

„Cei patru lideri, pentru că au fost doi de la USR Plus, au stat la masă, au discutat foarte puțin, nu au intrat în detalii, fiecare dintre cele trei partide s-a întors acasă și, până mâine seară, vor fi lucruri de bucătărie internă, vom armoniza pogramele de guvernare. Avem două zile să le armonizăm, discutăm în paralel și vom vedea cum vom împărți portofoliile.”

Moșteanu mai spune că, din informațiile lui, întâlnirea a decurs fără ca Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de premier, să fie prezent:

„Din ce știu eu nu a fost prezent, din informațiile mele domnul Cîțu nu a fost prezent la acea ședință. Domnul Iohannis are două propuneri de premier, una de la PNL, domnul Florin Cîțu și una de la USR Plus, domnul Dacian Cioloș.

Deputatul USR a mărturisit și care sunt proiectele fără de care Alianța USR Plus nu va participa la guvernare:

„Fără penali în funcții publice și fără pensii speciale, sunt multe la care ținem. Legat de pensiile speciale, avem o mică nucleară, intrarea în vigoare ordonanța (…) La 1 ianuarie, foștii primari vor cere pensii speciale, sunt multe altele pe care le-am enumerat.„

Creșterea pensiilor cu 40%, ce urmează să fie discutată de CCR pe 14 ianuarie ar duce la un deficit bugetar de 11%, a explicat, pentru Europa FM Daniel Daianu, președintele Consiliului Fiscal și membru al CA al BNR. În acest context, Ionuț Moșteanu spune că viitorul guvern va trebui să pună la cale cât mai repede noul buget, pentru a vedea care vor fi alocările:

„Vom lucra la buget și asta este cea mai urgentă treabă, să facem alocările bugetare, sunt total de acord cu domnul Daianu, prioritatea numărul 1 va fi în continuare Sănătatea și la același nivel este menținerea în viață a economiei. De aici vom alimenta bugetul pentru toate măsurile pe viitor.”

Urmăriți în continuare Ediția specială, moderată de Alice Iacobescu și Cătălin Striblea:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS