Ediția a 3-a a Turului Ciclist al Bihorului va fi transmisă video live

Mai multe echipe din Italia, Franța, SUA, Marea Britanie, Turcia, Austria, Germania, Slovacia, Malaezia, Serbia, Ungaria, Moldova, Cehia și România și-au anunțat participarea la ediția a 3-a a Turului Ciclist al Bihorului , între 31 mai – 1 iunie.

Miercuri, la Oradea, a avut loc conferința de presă în care au fost prezentate noutățiile Turului Ciclist al Bihorului.
Ioan Sabin, directorul tehnic al cursei, i-a avut alături pe Mihai Jurcă, directorul Agenției pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Norbert Banto, directorul Agenției de Management al Destinației Bihor, Petruț Drăgan, director DJST Oradea, inspectorul principal Sorin Indrieș, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene și comisarul Alin Gherman, șeful Biroului Rutier Oradea.

Noutatea ediției cu numărul 3 o reprezintă transmisia live stream. Fiecare etapă va fi transmisă live, atât pe pagina oficială de Facebook Turul Ciclist al Bihorului cât și pe canalul Youtube.

Competiția va fi comentată, în direct, de Alex Ciocan , fondatorul Road Grand Tour, împreună cu Cătălin Cîrnu.

La ediția de anul acesta, vor fi prezente la start 22 de echipe, iar formatul competiției va fi același ca anul trecut (2 etape și 2 semietape), traseul fiind următorul:
Etapa 1 (1 iunie): Oradea – Aleșd – Bratca – Băile Felix – Oradea 180 km
Etapa 2A (2 iunie): Oradea – Băile Felix – Beiuș – Stâna de Vale 86 km
Etapa 2B (2 iunie): Contratimp individual Piața Unirii, Oradea 1.9km
Etapa 3 (3 iunie): Oradea – Vama Săcuieni– Marghita – Pădurea Neagră – Oradea 171 km.

Micul Velo Rutier și surprize de Ziua Internațională a Bicicletei

Cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, organizatorii Turului Ciclist al Bihorului vor prezenta în Piața Unirii un curs de educație rutieră, pe bicicletă, în care copii vor învăța regulile de circulație pentru mersul pe bicicletă, iar la final vor primi o diplomă de absolvire a cursului.

Pe 3 iunie, de Ziua Internațională a Bicicletei, pentru cicliștii amatori este rezervată o etapă de 100km desfășurată parțial pe traseul cicliștilor profesioniști. Cursa pentru amatori va avea startul la ora 10.00 și se vor lupta pentru titlul de cel mai bun ciclist în cadrul cursei „Road Grand Tour – Etapa Turul Ciclist al Bihorului”.

Tot pe 3 iunie, la ora 15.30 în Piața Unirii, va fi rândul celor mici să își revendice acest titlu în cadrul cursei “Carcover Racing Kids”, unde își vor testa abilitățile și îndemânarea la mersul pe bicicletă.

Atât în ziua de 1 iunie, după cursul de educație “Micul Velo Rutier” cât și 3 iunie, după cursa “Carcover Racing Kids”, va avea loc o tombolă la care copiii vor putea câștiga o bicicletă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS