Confidenţialitate

Data şi locul naşterii

8 iulie 1974, Turnu Severin.

Când şi cum ai intrat în echipa Europa FM?

Din 2010, octombrie, realizez pastila Biziday. Din martie 2011 România în Direct.

Cum te-ai îndrăgostit de radio?

Nu m-am îndrăgostit de radio, m-am însurat cu el. Fără să-mi dau seama. Am acceptat provocarea lansată de EuropaFM pentru că eu întotdeauna accept provocările. Face parte din gena mea. Apoi mi-am dat seama că România în Direct este o binecuvântare şi o ocazie exclusivă pe care TV-ul nu ţi-o oferă – să vorbeşti zilnic cu ascultătorii, să primeşti feed-backul lor, este un lucru pe care îl am doar eu, jurnalistul Moise Guran. Şi asta pentru că România în Direct este o emisiune unică pe piaţa românească. Nu este creaţia mea, este singura emisiune din câte am facut pe care am preluat-o, nu am inventat-o eu şi este mai puternică si decât mine şi decât cei care au realizat-o înaintea mea. România în Direct este Europa FM, pentru că la această emisiune vorbesc ascultătorii noştri. Fără să-mi dau seama, am devenit dependent de România în Direct şi dacă o zi nu fac această emisiune simt că îmi lipseşte ceva. În primii patru ani, am lipsit doar două zile. O dată pentru că am plecat din Bucureşti pentru o filmare şi altă dată pentru că am fost foarte bolnav. Dacă sunt doar bolnav, iar nu foarte bolnav, vin la radio. Am făcut emisiunea, de exemplu, şi după o operaţie la genunchi. La TV nu am putut merge câteva zile, dar la radio am venit şi am făcut emisiunea cu piciorul întins pe un scaun, deşi nimeni nu mă obliga să fac asta.

Care este lucrul preferat la emisiunea pe care o prezinţi?

Inteligenţa ascultătorilor. Mă fac să mă simt util. Eu doar o descopăr şi o fac auzită de milioane de alţi români.

Ce te face fericit?

Momentul în care, după ce lansez tema, se aprind toate liniile telefonice. Şi asta se întâmplă în fiecare zi. De fapt, cam o dată la trei zile se blochează centrala din această cauză, dar echipa rezolvă problema fără să se simtă pe post. Când vedeţi că vorbesc eu mai mult de 15 secunde, în loc să dau legătura cuiva, să ştiţi că în timpul respectiv se resetează centrala telefonică.

Ce te sperie?

Succesul emisiunii. Mă obligă. Ştiu că va veni o zi în care va trebui să fac loc altcuiva la microfonul acestei emisiuni. Este o chestiune de timp, dar e ceva firesc. Acum 15 ani eu eram unul dintre ascultătorii emisiunii România în Direct şi, probabil, peste nu ştiu exact cât timp, voi redeveni ascultător, lăsând locul unui alt jurnalist, mai bun decât mine. E normal. Dar deşi accept asta, am spus, mă sperie totuşi momentul în care voi asculta de acasă, din fotoliu, sau din maşină, emisiunea, fără a mai fi la microfon.

Un lucru important pe care l-ai învăţat

Să fiu flexibil, să accept şi părerile altora, chiar dacă personal pot avea o altă opinie.

O persoană (publică sau nu) pe care o admiri şi de ce

Cristian Tudor Popescu. Pentru puterea opiniilor. Nici cu el nu sunt întotdeauna de acord, dar, ca jurnalist vă spun, CTP este referinţa acestor ani de după 2000.

Când nu fac radio…

Dorm.

Dacă aş avea mai mult timp …

Aş scrie mai mult decât un articol pe blog.

Dacă m-aş defini printr-o melodie …

Queen – These are the days of our lives… Cred că încep să îmbătrânesc 🙂