Confidenţialitate

”E important să-i cunoști pe arhitecții aceștia și să înțelegi ce stă în spatele unui act creativ numit arhitectură” – VIDEO

”E important să știi ce se construiește în țara ta! E important să-ți pese! E important să te implici! E important să-i cunoști pe arhitecții aceștia și să înțelegi ce stă în spatele unui act creativ numit arhitectură”, spune, la Europa FM, Arh. Adina Mastalier, Directorul Bienalei Naționale de Arhitectură.

Ediţia a XIII-a a Bienalei Naționale de Arhitectură, organizată de Uniunea Arhitecţilor din România, aproape dublează numărul de secțiuni, față de ediția anterioară, pentru a cuprinde mai bine complexitatea manifestărilor și a expresiilor contemporane ale arhitecturii, introduce generația arhitecților tineri în competiția națională și se desfășoară, concomitent, în mai multe orașe în strânsă legătură cu evoluția fenomenului arhitectural. Ediția 2018 multiplică evenimentele ce însoțesc secțiunile Expoziției-Concurs prin conferințe, dezbateri, expoziții și lansări de carte.

Între secțiuni este și una care oferă tinerilor absolveți posibilitatea de a-și prezenta proiectele de diplomă. Este vorba despre proiectele de diplomă de la facultățile de arhitectură, design interior și urbanism, realizate în ultimii 5 ani (2014, 2015, 2016, 2017, 2018). De ce este aceast un amănunt important, explică Arh. Adina Mastalier, Directorul Bienalei Naționale de Arhitectură:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printr-o hotărâre recentă a UAR, perioada de înscriere a proiectelor pentru Bienala Națională de Arhitectură se prelungește până la 23 iulie, față de 10 iulie, dată anterior comunicată. Această decizie este menită să dea posibilitatea arhitecților interesați să participe la acest eveniment important”, se precizează într-un comunicat remis Europa FM.

Bienala Națională de Arhitectură propune anul acesta 11 secțiuni, iar înscrierea se face prin intermediul platformei entryform.ro: https://www.entryform.ro/bna2018/inscriere/.

Informații complete pot fi găsite pe site-ul evenimentului – www.uar-bna.ro

Interviul complet cu Arh. Adina Mastalier, Directorul Bienalei Naționale de Arhitectură