E bine ca o treime dintre tinerii care termină liceul să nu se prezinte la Bacalaureat?

Numărul celor care nu s-au înscris anul acesta la Bacalureat este de 45 de mii, dintr-un total de 160 de mii de absolvenți de liceu, aproape o treime, așadar, de tineri care pleacă din școala românească fără măcar să încerce să își ia rămas bun de la aceasta.

Dintre cei aproximativ 115 mii care vor susține examentul de Balaureat, maximum 70-75 de mii vor reuși să îl și promoveze, dar asta în condițiile scăderii dificultății acestui examen de la an la an.

De când s-au introdus camerele de luat vederi în clasele de examen, iar fraudarea Bacalaureatului a devenit mai dificilă, examenele au devenit tot mai ușoare, dar chiar și așa, greu, numărul celor care trec examenul este mai mare de 60%.

Numit și examenul maturității, Bacalaureatul este azi, oarecum, o formalitate pentru unii, chiar si un absolvent bine pregătit de clasa a VIII -a îl poate promova, dar pentru mai bine de jumătate dintre cei care termină douăsprezece clase în România, Bacalaureatul rămâne un examen de netrecut, oricât de simplu ar deveni.

E bine ca o treime dintre tinerii care termină liceul să nu se prezinte la Bacalaureat?