După succesul de la North Sea Jazz Festial şi Montreux Festival, Balako lansează albumul de debut ‘Colours’

Balako, noul proiect autohton dedicat genurilor jazz si world-music, ce are la baza o echipa de tineri instrumentisti profesionisti deja familiarizati cu scena, lanseaza primul album din cariera.

Album de debut Balako – ‘Colours’ va fi prezentat pentru prima data publicului roman vineri, 12 septembrie, ora 18:45, Sala Expozitionala a Muzeului Satului Banatean, intr-o conferinta de presa ce va precede show-ul pe care Balako il va sustine in cadrul Festivalului Plai de la Timisoara.

Cu radacini pe continente si in culturi diferite, din Cuba pana in Romania, din Mexic spre Ungaria si Slovacia, membrii Balako sunt muzicieni profesionisti care au impartit scena de-a lungul timpului cu nume celebre precum Buena Vista Social Club, Manolito Simonet y Su Trabucco, Bamboleo, Havana Lounge, Billy Cobham sau Luis Conte.

Valentin Andrei Zachar – Zach (saxofon), Marius Cristian Ciupitu – Ciupi (tobe), Antonio Segui Rolando – Tony (trombon), Omar Secada Dihigo (pian), Alexander Himely Benavides – Nino (congas), carora li se alatura Sebastian Yoo (bas), Leonard Vasile (acordeon) si Sebastian Burneci (trompeta) reprezinta asadar proiectul Balako, o formatie ce a pornit in noua ei calatorie muzicala cu gandul a impleti culturi si genuri muzicale diferite, intr-un mod personal si reprezentativ.

Dupa prezente la cele mai mari festivaluri dedicate muzicii jazz din lume (North Sea Jazz Festial si Montreux Festival), dar si o aparitie la celebrul Sziget Festival, membrii trupei Balako sunt pregatiti sa prezinte publicului din intreaga lume primul lor album.

Intitulat Colours, materialul include atat coveruri ale unor piese celebre precum (La Negra Tomasa, Spain sau Saraiman), cat si creatii proprii ca How High is The Mood, Timba Pa Mama sau melodia ce da titlul albumului. Elena Ionescu (Mandinga) a colaborat cu cei de la Balako la trei piese de pe noul material: Saraiman, Carnaval si Carciuma.

‘Colours’ a venit natural pentru membrii trupei, a fost pasul urmator in noua lor calatorie muzicala, astfel ca l-au gandit in asa fel incat sa transmita publicului povestea lor.

‘Desi toti suntem muzicieni cu state vechi si am facut partea de-a lungul vremii din multe proiecte de succes, in acest moment simtim ca Balako este cel mai apropiat de ceea ce ne reprezinta ca artisti. Ne-am dorit ca publicul sa inceapa sa ne cunoasca mai bine, astfel ca urmatorul pas firesc, dupa concertele din tara si din intreaga lumea, a fost sa lansam acest prim material al trupei. Colours spune povestea noastra mai bine decat am face-o noi in cuvinte’, au declarat membrii trupei Balako.

Albumul Colours va fi disponibil incepand cu data de 15 septembrie, in exlcusivitate, pe Deezer, iar de la sfarsitul acestei luni se va gasi in toate magazinele de specialitate.

Publicul roman a facut cunostinta pentru prima data cu Balako in aceasta vara, in Bucuresti, pe terasa Mall Promenada.