După ploi torențiale, vine canicula

Nu vom scăpa de ploi în următoarele 24 de ore. Până mâine seară, la ora 21.00, este în vigoare o informare meteo de vreme instabilă.

Va continua să plouă torențial în întreaga țară, iar vremea va fi răcoroasă.

Cantități mai mari de apă se vor înregistra în zona montană și în nordul Olteniei și al Munteniei.

Aici vor cădea până la  50 de litri pe metru pătrat  – a spus la Europa FM, Mihai Huștiu de la Administrația Națională de Meteorologie.

”Cantitățile mai importante vor fi în zona montană și nordul Olteniei și al Munteniei, unde sunt așteptate cantități de 20…25 de l/mp la nivel local și izolat peste 50 l/mp. Cu alte cuvinte, încă 24 de ore de vreme instabilă și răcoroasă, urmând ca de miercuri instabilitatea să fie în diminuare treptată, să mai fie ploi locale mai ales în jumătatea de nord a țării”, a declarat Mihai Huștiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De joi, vine canicula. Vremea se încălzește brusc și până pe 21 iunie, se vor înregistra temperaturi de până la 35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat.

”Trecem într-o altă extremă, extremă termică de această dată. Temperaturile, de vineri încolo, depășesc ușor pragul de caniculă. Practic, așteptăm temperaturi la nivelul întregii țări cuprinse în general între 30 și 35 de grade. În aceste condiții și disconfortul termic va fi destul de accentuat. După data de 21 iunie ar fi o tendință de răcorire treptată, însă temperaturile se vor menține peste mediile multianuale, deci temperaturi ridicate pentru această perioadă.”, a mai precizat Mihai Huștiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În București, va ploua în această după-amiază, la noapte și trecător și mâine, iar termometrele nu vor indica mai mult de 24 de grade. De miercuri se încălzește, iar vineri, termometrele vor indica 35 de grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS