“DUPĂ NOI” este despre un viitor mai bun (P)

Dupa Noi este locul care îți amintește în fiecare zi că ceea ce ești, faci și alegi creează un ecou ce va rămâne multe generații în urma ta”.

Proiectul „După Noi” a început cu Țara Dornelor, unul dintre puținele locuri din țară unde mediul natural a rămas intact, iar oamenii au rămas autentici. A continuat la Bigăr, în Caraș-Severin, acolo unde cascada a devenit mult mai accesibilă vizitatorilor și, de asemenea, a fost amenajat traseul eco-turistic aferent din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița.

”După Noi” își propune să inspire cât mai mulți oameni să conștientizeze cât de important este ce lasă în urma lor și să adopte un stil de viață cât mai responsabil față de ceea ce au în jurul lor, pe care să-l transmită și generațiilor viitoare.

”După Noi” înseamnă o comunitate care împărtășește aceleași valori și care își propune să păstreze lucrurile importante la fel de frumoase pe cât le-a gasit: tradițiile, oamenii și natura.

“Apoi, ne modernizăm și noi oleacă! Ne facem pagină de Facebook; punem «poze pe internet» cu toate lucrurile frumoase pe care le facem, cu tradiții și obiceiuri; răspundem oamenilor dacă vor să cumpere. Astfel, toată lumea, indiferent de zona unde se află, să știe unde ne găsește, ce produse meșteșugim și cum pot ajunge la ei fără să bată atâta amar de drum” – povestește doamna Despina Rusu, țesătoare din Ciocănești.

Oamenii de acolo îi așteaptă pe turiști cu liniștea celor care știu că a primi trebuie să fie însoțit de a oferi. Iar ei ne dăruiesc, cu simplitate, o carte deschisă, cu pagini minunate de istorie naturală, antropologie, geografie, dar și lecții pe care nu le învățăm la școală.

Sunt lecții de viață, despre ce a fost, despre ce avem, despre ce va rămâne.

Pentru că e important ce lăsăm DupaNoi.

FOTO: Despina de Teodora Maftei