Confidenţialitate

După discuțiile cu premierul, organizațiile civice anunță: Protestele vor continua

După mai bine de două ore de discuții cu premierul Mihai Tudose, reprezentanţii organizaţiilor civice au anunțat continuarea protestelor în stradă.

Liderii protestatarilor i-au cerut prim ministrului trei lucruri: să sesizeze Comisia de la Veneția privind legile Justiţiei, recent adoptate de Parlament dar și în ceea ce privește modificarea Codurilor penale, să amâne prin ordonanță de urgență, intrarea în vigoare a legilor până când experții de la Veneția se vor pronunța, iar un dialog real va avea loc și demiterea de urgență, a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Mihai Polițeanu, de la Inițiativa România, a explicat că din punctul său de vedere, Tudorel Toader nu mai poate fi ” un partener credibil”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Polițeanu a declarat că premierul a răspuns favorabil unei singure solicitări, răspuns care oricum, nu-i mulțumește pe liderii protestatarilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Din cele trei solicitări, am primit un singur răspuns,  pe sesizarea Comisei de la Veneţia. A spus că în următoarele zile se va interesa ce discuţii a avut ministrul Justiţiei cu Comisia şi va lua o decizie în consecinţă.  Această întâlnire nu a fost îmbucurătoare şi, din punctul nostru de vedere,  soluţia este continuarea protestelor până când aceste legi ale Justiţiei şi modificările la Codurile penale vor fi stopate”, a declarat Mihai Poliţeanu.

Următorul mare protest se anunță pentru 20 ianuarie atât în capitală cât și în marile orașe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, peste 40 de organizații civice i-au cerut premierului Mihai Tudose să se implice în actuala criză generată de modificarea de către parlament a celor trei legi după care funcționaeză Justiția. Reprezentanții a 7 organizații s-au întâlnit cu premierul.

Cele trei legi urmează să fie promulgate sau respinse de președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului urmează să se pronunțe în zilele următoare, însă a declarat deja că nu este de acord cu felul în care Legislativul a adoptat cu legile Justiției.