Confidenţialitate

După ce PSD a anunțat vouchere de 50 de euro pentru cei cu venituri mici, PNL propune ca acestea să fie de 100 de euro | AUDIO

Liberalii plusează la măsurile sociale anunțate de PSD și spun că valoarea voucherelor care să fie acordate românilor cu venituri mici ar trebui dublată. PSD răspunde salutând propunerea PNL și îi invită pe partenerii de guvernare la o discuție în coaliție pe această temă.

Liberalii au răspuns propunerii PSD de acordare de vouchere în valoare de 50 de euro românilor cu venituri mici susținând că tichetele ar trebui să fie de 100 de euro. Mai mult, spun cei de la PNL, acestea ar trebui acordate pe o perioadă de un an, până în iunie anul viitor, nu doar până la finalul acestui an.

Reacția liberalilor vine după ce PSD a propus ca românii cu venituri mici, persoanele cu dizabilități și bătrânii cu pensii de sub 1.500 de lei să primească vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază.

De asemenea, social-democrații au propus ca și elevii care provin din familii sărace să primească vouchere de 30 de euro pentru achiziția de rechizite, haine și alimente.

În viziunea PSD, voucherele ar trebui acordate până la finalul acestui an, dar liberalii spun că românii trebuie să fie sprijiniți și pe perioada iernii viitoare.

Numărul beneficiarilor acestor vouchere ar fi de trei milioane și jumătate, iar impactul bugetar ar fi de peste 700 de milioane de euro până la finalul acestui an.

PSD a făcut apel la PNL să discute subiectul în interiorul coaliției, precizând că valoarea voucherelor și perioada de acordare trebuie să țină cont și de cât permite bugetul de stat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristian Citre

Foto: Shutterstock