Confidenţialitate

După ce mai multe țări au anunțat că trimit tancuri grele Ucrainei, Zelenski cere acum rachete și avioane de luptă

Reacție de la Kiev, după ce aliații occidentali au decis să trimită tancuri grele Ucrainei. Președintele Volodimir Zelenski salută deciziile și cere aliaţilor săi occidentali rachete cu rază lungă de acţiune, precum şi avioane de luptă.

Statele Unite au anunțat că vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina.

„Le dăm ucrainenilor 31 de tancuri Abrams, pentru a le creste capacitatea de apararea. Le dam și piesele și echipamentele necesare iar instruirea va începe pe aceste tancuri cât de repede posibil”, a anunțat liderul de la Casa Albă, Joe Biden.

Și Germania a decis să susțină Kievul cu tancuri de luptă Leopard 2. Este „un pas important pe calea spre victorie”, a declarat miercuri seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski mulțumind pentru sprijinul militar.

După unda verde de la Washington şi Berlin pentru trimiterea de tancuri grele Kievului la capătul unor discuţii intense, acum liderul de la Kiev pune problema unor alte resurse militare.

„Trebuie să permitem, de asemenea, livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina, acest lucru este important. De asemenea, trebuie să ne extindem cooperarea privind artileria şi trimiterea de avioane de luptă”, a îndemnat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, postat pe reţelele de socializare.

Liderul ucrainean a spus că şi-a repetat cererea într-un dialog telefonic cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Livrările de tancuri Ucrainei de către Germania vor duce la o „escaladare permanentă” a conflictului, transmite Moscova