După ce a greșit pe Twitter, Donald Trump pretinde că e un joc de perspicacitate

Un mesaj publicat de preşedintele american Donald Trump în noaptea de marţi spre miercuri, pe Twitter, a devenit viral, utilizatorii reţelei de socializare întrebându-se ce a vrut să spună liderul de la Casa Albă.  „În ciuda presei negative constante covfefe”, a scris Trump puţin după miezul nopţii, ora Washingtonului (7 ora României). Mesajul s-a încheiat aici, iar liderul de la Casa Albă nici nu l-a explicat, nici nu l-a continuat.

Mulţi dintre cei 31 de milioane de persoane care îl urmăresc pe Trump pe Twitter au fost uimiţi şi puţin îngrijoraţi, cu atât mai mult cu cât mesajul nu a fost şters timp de peste două ore. Alţii au fost, însă, doar amuzaţi de tweet.

Între timp, Donald Trump a revenit cu un nou mesaj, „Cine poate descoperi adevăratul înțeles al covfefe???„, încercând să lase astfel senzația că e vorba de un joc de perspicacitate.

 

Mesajul inițial a fost redistribuit de peste 100.000 de ori şi a primit peste 150.000 de aprecieri.

„Nimeni din echipa sa nu are parola? Le-au încercat pe cele mai comune? 123456 sau 11111 sau… ‘parolă’?”, a scris Clive Thomspon uimit.

“Au trecut cinci minute. Dacă asta a fost tot! Acesta este ultimul său tweet & restul istoriei se opreşte”, s-a întrebat Emily Nussbaum, după ce Trump a postat mesajul controversat.

Dicţionarul Merriam-Webster, care verifică de regulă acurateţea şi corectitudinea tweeturilor lui Trump şi neologismele a decis că, de această dată, nu poate ţine pasul. „Se trezeşte. Verifică Twitter… Uh… Caută… Regretă că a verificat Twitter. Se culcă la loc”, a scris administratorului contului de Twitter al dicţionarului.

Pe de altă parte, Urban Dictionary, care cataloghează termenii nou-intraţi în limba engleză, a introdus cuvântul pe site. „Ceva ce spui când eşti un imbecil care ar putea fi sau nu liderul lumii libere”, este explicaţia de pe portal.

Și celebra scriitoare J.K. Rowling a ironizat momentul.

 

Actriţa de comedie Kristina Wong a atras atenţia că domeniul covfefe.com a fost deja cumpărat, comentând „La naiba. Cineva a cumpărat deja #covfefe.com. Probabil ruşii”.

Actorul Zach Braff a prezis modul în care purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, va apăra cuvântul.

„Nu numai că covfefe este un cuvânt, este cel mai grozav cuvânt rostit vreodată”, crede el că va spune Spicer.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS