Confidenţialitate

DSU trage un semnal de alarmă în privința creșterii numărului de pacienți la ATI | AUDIO

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trage un nou semnal de alarmă privind creșterea numărului de cazuri de COVID-19 de la terapie intensivă.

Campania autorităților de constientizare a pericolului răspândirii virusului SARS COV 2 continuă cu un nou videoclip filmat într-o secție de terapie intensivă.

”Ajută-ne să te putem ajuta!”  este mesajul transmis de autorităţi în contextul creşterii Sănătatea ta este şi responsabilitatea ta! Este al doilea videoclip difuzat de autorităţi în mediul online, care arată situaţia dramatică de la o sectie de terapie intensivă. De data aceasta, a spitalului Clinic de Urgenţă Braşov.

Sunt 28 de paturi, constant ocupate din 25 februarie de când spitalul a devenit suport COVID.

Romeo Boancă, medic primar medicină de urgenţă:

”Există două lumi: există lumea din interiorul spitalelor, din interiorul Secțiilor de Terapie Intensivă și al Unităților de Primiri Urgențe și există lumea de la 2-300, 400 de metri distanță de spitale, unde lumea și viața se desfășoară în mod normal”.

Imaginile arată pacienti bolnavi de COVID intubati sau care abia respira cu masca pe fata. În final autorităţile fac un nou apel la populaţie să poarte corect masca, să evite aglomeraţiile, şi să se vaccineze.

Pe 6 aprilie DSU a lansat primul filmuleţ cu situaţie similară de la spitalul din Târgu Mureş.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexa Stănescu