Confidenţialitate

DSU prezintă imagini din spitale Covid | VIDEO

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat, duminică, imagini surprinse în mai multe unități de Terapie Intensivă care tratează pacienți Covid.

Numărul acestor bolnavi este în creștere alarmantă.

„Situaţia este gravă în toată ţara! Astăzi, 11 aprilie 2021, un număr de 635 de pacienţi erau asistaţi în cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe, la nivel naţional”, se precizează într-o postare de pe pagina de Facebook a RO Vaccinare, în care cetățenii sunt îndemnaţi să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2.

“În acest video este prezentată situaţia din UPU Braşov, în data de 9 aprilie 2021. Din păcate, aceasta nu este o situaţie singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din ţară.

Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii şi grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienţii ajung târziu la spital, deşi aveau simptome sugestive de câteva zile.

Tocmai din acest motiv, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a realizat scurte video-uri în mai multe Unităţi de Primiri Urgenţe din Bucureşti şi din ţară, pentru a prezenta situaţia dificilă existentă la nivelul departamentelor de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de pacienţi confirmaţi cu noul Coronavirus care necesită internare pe Secţiile de ATI.

Ajută-ne să te putem ajuta! Sănătatea ta este ŞI responsabilitatea ta!

VACCINEAZĂ-TE! Îţi poate salva viaţa!
POARTĂ CORECT MASCA!

EVITĂ AGLOMERAŢIILE! Respectă măsurile de protecţie şi distanţare pentru a diminua riscul de a te infecta!

TESTEAZĂ-TE la primul semn de boală!

TRATEAZĂ-TE, urmează cu stricteţe tratamentul prescris de medic!

MERGI LA SPITAL PENTRU EVALUARE dacă observi că, în ciuda tratamentului, starea ta se înrăutaţeşte!

INFORMEAZA-TE DIN SURSE CREDIBILE! Nu trebuie să cazi pradă dezinformării şi manipulării!”, adaugă postarea RO Vaccinare.