Drumurile naționale cu porțiuni închise sau restricții

Mai rămân și la această oră mai multe drumuri cu porțiuni închise din cauza zăpezii. În unele zone porţiunile de carosabil uscat pot alterna cu altele acoperite cu gheaţă sau zăpadă!

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră a fost reluată, în condiții de iarnă, pe DN2N Bogza – Dumbrăveni (jud. Vrancea), pe DN23A Gologanu – Ciorăşti (judeţul Vrancea), pe DN22A Hârşova – limita cu judeţul Tulcea, pe DN24B Huşi – Albiţa, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, iar pe DN2F Ivăneşti (judeţul Vaslui) – limita cu judeţul Bacău, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone au fost redeschise şi drumurile naţionale din judeţul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A).

Rămân închise, în urma ninsorii abundente și a viscolului, următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

  1. DN23B Măicănești – Ciorăști (jud. Vrancea);
  2. DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați);
  3. DN24A Huşi – Murgeni (jud. Vaslui);
  4. DN11A Podu Turcului (jud. Bacău) – Bârlad (jud. Vaslui);

Aglomerație

La ora 20:00, pe principalele drumuri naţionale traficul rutier este mai intens decât în mod obişnuit. Pe DN1 s-au format coloane de autovehicule la Comarnic şi Buşteni, pe sensul de mers dinspre Bucureşti. Pentru evitarea acestora, polițiștii recomandă conducătorilor auto care se îndreaptă către Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat pe parcursul acestei zile aproximativ 20.000 de autovehicule în ambele sensuri, cu o creştere nesemnificativă faţă de anul trecut.

Întrucât capacitatea drumului este de aproximativ 1.500 de autovehicule pe oră, la trecerea de pe două benzi pe sens pe una singură în zona Nistoreşti şi ţinând cont că limita de viteză în Comarnic este de 70 km/h faţă de 100 km/h în afara localităţii, în condiţii de trafic intens este de aşteptat să se formeze coloane de autovehicule.

În vederea fluidizării circulaţiei pe DN1, pe Valea Prahovei, numărul de poliţişti rutieri a fost suplimentat, aceştia acţionând în intersecţii şi în zona trecerilor pentru pietoni.

În judeţul Argeş, valorile de trafic sunt ridicate pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea şi pe DN65 Piteşti – Slatina.

În judeţul Ilfov, pe DN2, în zona Afumaţi, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri.