Drumuri inchise, oameni izolati, alunecari de teren, podete rupte si gospodarii inundate, in Vrancea

Este bilanțul ploilor din ultimele 24 de ore în județul Vrancea, unde partea de vest s-a aflat până azi noapte sub incidența codului portocaliu.

Drumul Național 2 N din Vrancea este închis și așa va rămâne pentru următoarele ore. A plouat neîntrerupt, s-a produs o alunecare de teren si odată cu solul, s-a dus și o porțiune de șosea. Între Jitia și Chiojdeni, drumul național e surpat pe circa o sută de metri.

De altfel, șoseaua este în permanență afectată de alunecările de teren, care se agravează cu fiecare ploaie. Utilajele de la drumuri naționale sunt încă de la primele ore în zonă și încearcă să repare ceea ce a stricat ploaia. Autoritățile se declară optimiste și speră că drumul va putea fi redat circulației rutiere în cursul acestei după-amiezi. Vor fi însă impuse restricții de tonaj.

Restricții de trafic sunt și pe Drumul Național 23 A, la intrarea în localitatea Milcovul, unde râul Milcov s-a revărsat și a inundat șoseaua. Mai multe echipaje de la Poliția Rutieră sunt în zonă, iar șoferii sunt sfătuiți să respecte indicațiile acestora.

În comuna Gura Caliței, peste 350 de oameni dintr-un sat sunt izolați, după ce un podeț a fost distrus de alunecările de teren declanșate de precipitațiile abundente. Un pod de pontoane va ajunge în zonă în cursul zilei de astăzi, pentru ca oamenii să nu mai fie izolați. Iar în tot județul, mai multe gospodării au fost inundate, iar autoritățile încep de acum să evalueze pagubele.