Confidenţialitate

Drumuri închise din cauza viscolului în zona Moldovei

Mai multe drumuri județene din Botoșani sunt închise circulației, duminică, din cauza ninsorii, iar pe unul dintre drumuri patru mașini au rămas blocate. În unele zone, stratul de zăpadă depus pe șosea ajunge la un metru.

“Ca urmare a înrăutățirii condițiilor meteo, ca măsura de siguranță s-a decis ca drumul DJ 293 Mileanca – Codreni – Putureni – Coțușca, km. 26+000-41+000 să fie închis circulației publice. Tot ca urmare a înrăutățirii condițiilor meteo, ca măsura de siguranță s-a decis ca drumul DJ 294 Gulioaia – Dângeni, km.0+000-12+500 să se închidă circulației publice până se va debloca”, au transmis reprezentanții Prefecturii Botoșani.

Conform autorităților, în zona Gulioaia se fac eforturi pentru deblocarea celor patru autoturisme rămase împotmolite.

În unele zone, stratul de zăpadă așternut pe carosabil depășește un metru.

În județul Neamț, două mașini au rămas blocate, duminică, pe DJ 155B, din direcția Timișești spre Urecheni. Potrivit autorităților, pentru scurt timp, drumul a fost închis circulației.

La fața locului au intervenit echipaje de la Drumurile Județene, de la Primăria Timișești, dar și pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț.

O familie a avut nevoie de ajutorul jandarmilor nemțeni, după ce mașina în care se afla a rămas blocată pe un drum montan închis circulației, aflat la poalele Ceahlăului. La bord, se afla și un copil de 8 ani. Din cauza viscolului și a ceții, vehiculul a derapat și a ajuns în șanț pe tronsonul dintre Izvorul Muntelui și stațiunea Durău.