Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi. Jaqueline Cristian – jucătoare de tenis

Sportiva remarcata astazi este tot o jucatoare de tenis, care la doar 18 ani a inceput sa obtina performante in categoria superioara a turneelor ITF, competitiile de 25.000 de dolari.

Jaqueline Cristian se afla pe locul al 363-lea in ierarhia profesionista WTA si s-a calificat astazi in optimile turneului indian de la Pune.

Desi nu se afla pe lista capilor de serie, ea a invins-o pe a 6-a favorita bulgaroaica Alexandrina Naydenova, dupa peste doua ore de joc.

Competitia de la Pune se disputa pe suprafata artificiala. Jaqueline Cristian este bucuresteanca si primul ei turneul l-a castigat la 13 ani, cand a invins-o in Franta, in finala “Les Petits As” pe lidera mondiala la acea categorie de varsta – americanca Alicia Black.

Competitia franceza a mai fost castigata in trecut si de Martina Hingis, Ana Kournikova sau Kim Clijsters. Deasemenea, a fost cea mai buna jucatoare a Europei la 14 ani, iar suprafata ei preferata este zgura, pe care a castigat in ultimii ani 3 turnee.

Jaqueline Cristian este antrenata de Cornel Enache, are aproape 1,80m inaltime iar modelui ei in cariera este rusoaica Maria Sarapova.

Foto: Facebook, alături de fizioterapeutul ei Vasile Osean

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS