Confidenţialitate

Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi: înotătorul Robert Glință

Tânărul sportiv al zilei este astazi inotatorul Robert Glinţă, care a doborât recordul național la proba de 200 de metri spate, stabilit acum 10 ani de Răzvan Florea.

Sportivul de 19 ani s-a clasat pe locul al 5-lea în finala etapei de Cupa Mondială de la Tokyo, unde a fost cronometrat cu timpul de un minut, 52 de secunde si 97 de zecimi.

Robert Glință a concurat în ultimul act și la 50 de metri spate și s-a clasat doar pe poziția a 6-a, după ce și-a corectat propriul record, stabilit în calificările probei.

Amintim tânărul înotător român a participat astă vară și la Jocurile Olimpice de la Rio – unde a produs o mare surpriză reușind calificarea în finala de 50 de metri spate.

A terminat cursa pe ultimul loc, iar apoi a declarat că în România condițiile de pregătire și refacere sunt mai mult decat precare, iar sportivii încă se recuperează în butoaie cu gheață.

Primul sport pe care l-a practicat a fost karate, apoi s-a apucat de natație. A intrat pentru prima dată în Bazinul Olimpic Pitești la vârsta de 9 ani (anul 2006), cu intenția de a învăța să înoate. Inițierea a durat puțin, sub ghidarea profesorului Florin Puia.

După doar două luni, avea să fie recomandat pentru grupa de performanță, sub coordonarea antrenorului Viorel Ciobanu, în cadrul clubului CSM Pitești.sub conducerea lui Viorel Ciobanu la CSM Pitești.

La sfârșitul anului 2015 s-a transferat la CSU Cluj, fiind student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș Bolyai.[4]