Confidenţialitate

DRUM CU PRIORITATE: Document ce circulă în mediul universitar, în care se recomandă “metoda horoscopului” la orele de română

Cititorii EduPedu.ro au semnalat un document, care circulă în mediul decidenților universitari în ultimele zile, document în care se recomandă “metoda horoscopului” la orele de română.

Documentul ar conține în antet siglele Ministerului Educației și Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.

Bazată pe activitatea în grupuri de patru elevi, metoda horoscopului este utilă în activitatea didactică ce presupune caracterizarea unui personaj” – scrie în document.

Practic, profesorul “înmânează elevilor textul ce va fi analizat și o listă cu trăsăturile fiecărui semn zodiacal în parte”, personajul urmând să fie caracterizat “prin introducerea acestuia într-un semn zodiacal”.

Edupedu.ro a solicitat Ministerului Educației informații suplimentare despre finanțarea acestui proiect.

După întâmplarea cu acele cursuri de numerologie de la Galați, în acelasi articol pe edupedu.ro mai scrie că cineva a semnalat un Ghid de bune practici apărut cu acordul Inspectoratului Școlar Județean Iași, în care se vorbește, la un capitol, despre cum unele culori ar vindeca unele afecțiuni sau ar putea crește “capacitățile paranormale (telepatia, clarviziunea etc.)”.

Exemple:
violet/mov: “Purtarea acestei culori ajută la conectarea cu sinele divin, fiind culoarea legată de paranormal (…)”
roșu: “Este indicat ca atunci când avem de dus la capăt un proiect amânat să purtăm haine de culoare roșie” / “Energia acestei culori influențează și capacitatea de eliminare a toxinelor emoționale”
portocaliu: “Folosirea ei contribuie la eliberarea toxinelor blocate în colon”
verde: “O culoare excelentă pentru realizări financiare”

Noi am întrebat ascultătorii Drum cu Prioritate, ce ar mai lipsi din învățământul românesc?

Răspunsurile au fost delicioase. Ce au spus ascultătorii noștri că ar lipsi din școala românească:

  • cursuri intensive de păcănele și barbut;
  • cursuri de pariuri sportive;
  • cursuri de semnificația viselor;
  • cursuri de manevre și combinații;
  • cursuri de chiromanție;
  • cursuri de ghicit în zațul de cafea;
  • cursuri de distilare țuică.