Confidenţialitate

Mobilizare pentru Nicolae, băiatul cu miopie. Învățătoarea i-a spus că i-a dat ”un mărțișor urât”

Povestea lui Nicolae a făcut înconjurul internetului și am povestit-o și noi, pe Drum cu Prioritate.

El este băiatul cu miopie, elev în clasa a III-a, care a făcut un mărțișor pe care ulterior l-a dăruit învățătoarei lui de 1 martie, alături de o ciocolată.

Învățătoarea care predă într-o comună din județul Argeș i-a spus băiatului că nu a fost în stare să îi cumpere un mărțișor de calitate și că e urât.

Răspunsul acesteia către Nicolae, elevul de la care a primit mărțișorul, l-a determinat pe copil să nu își mai dorească să meargă la școală.

„Foarte mult l-a supărat că doamna l-a făcut sărac, că nu are un leu și că-l amenință că-i dă înapoi mărțișorul”, a spus tatăl copilului pentru Digi24.

Nicolae provine dintr-o familie cu venituri modeste. Părinții lui au făcut și o sesizare la Inspectoratul Şcolar Argeş și au spus că nu au suficienți bani să dea cadouri costisitoare, cu atât mai mult cu cât Nicolae are miopie și trebuie operat.

În urma mediatizării acestei situații, sute de oameni s-au mobilizat și spun că vor să cumpere mărțișoare „urâte” de la Nicolae.

Acesta este mărțișorul pe care Nicolae, un copil cu probleme de vedere, l-a făcut pentru învățătoarea lui. Și pe care…

Publicată de Oana Dimofte pe Miercuri, 3 martie 2021

Jurnalista Oana Dobre Dimofte a scris pe Facebook despre povestea lui Nicolae și a lansat o inițiativă de mobilizare pentru copil, care va face mărțișoare pentru cei ce vor să le cumpere.

Nicolae are probleme la ambii ochi la care trebuie să se intervină chirurgical cu implanturi de cristalin, la ambii ochi”, a spus tatăl copilului.

Tatăl băiatului a avut-o și el pe doamna cu pricina ca învățătoare și i-a cerut voie directorului școlii să poată sta pe hol în timpul orelor, pentru că mai are un băiat care învață la aceeași școală, în clasa a VII-a.

Directorul a fost de acord cu cererea lui.

FOTO: Oana Dobre Dimofte Facebook