Dress-code la ASF: in costum la intalnirile business si in blugi si tricou vinerea

Autoritatea de Supraveghere Financiară a adoptat un nou cod vestimentar, bazat pe patru principii: flexibil, adecvat, contemporan și decent.

Ținuta standard va fi Smart-Casual, cu două variante alternative în funcție de situație. Astfel, atunci când angajații ASF vor avea întâlniri de afaceri, ținuta va fi una Business, ceea ce se traduce printr-un stil sobru. Astfel, femeile vor trebui să poarte costum deux-pieces, să evite pantalonii cu talie joasă și culorile țipătoare sau accesoriile prea mari. Pantofii – neapărat cu toc și închiși în față și în spate. Vara, la această ținută, doamnele din ASF trebuie să poarte dres. Domnii trebuie să vină la serviciu în costum în culori neutre, cu cămașă cu mânecă lungă albă sau pastel și cravată – care poate avea un imprimeu discret.

În restul săptămânii, stilul este la fel de sobru, dar ceva mai lejer. Femeile pot purta jachete, fustă midi sau trei sferturi, pantaloni în culori neutre, jeans, pantofi cu toc sau balerini, iar bărbații – pantaloni din stofă, jeans, tricou polo. Cravata este opțională.

Vinerea, angajații ASF vor putea scoate din dulap pantofii sport, tricourile în culori mai îndrăznețe și blugii.