Confidenţialitate

Dragoș Tudorache, președinte executiv PLUS: Trebuie discutat și lămurit mai întâi ce facem cu premierul Cîțu | AUDIO

Președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, spune, la Europa FM, că partidul său și USR nu vor veni cu o propunere de ministrul al Sănătății până ce în coaliția de guvernare nu va exista o discuție serioasă privind felul în care a acționat premierul Florin Cîțu dar și modul de coabitare politică după acest conflict.

Surse politice din cadrul alianței USR PLUS spun că formațiunea ar putea să o propună pe medicul Ioana Mihăilă:

„În cadrul discuțiilor din coaliție vom discuta și cum anume vom face înlocuirea la sănătate. Nu vreau să avansez acum niciun nume, pentru noi primul lucru care trebuie discutat și lămurit este ce facem cu premierul Cîțu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tudorache spune că USR PLUS nu mai poate lucra nicicum cu premieru Florin Cîțu după ce l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără informarea și consultarea lor și mai ales fără o evaluare argumentată.

Președintele executiv al PLUS adaugă că, cel mai probabil, luni va avea loc următoarea ședință a Coaliției de guvernare.

Liderii USR PLUS au cerut încă de miercuri, ziua demiterii lui Vlad Voiculescu, întrunirea de urgență a liderilor coaliției, dar președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu e cazul unei ședințe înainte de luni.

„Noi vrem să avem această discuție cu președintele Orban și cu președintele Kelemen Hunor pentru că, cu dumnealor, am avut negocierile și am pus bazele acestei coaliții și vrem să vedem cum anume refacem această încredere, care acum este ruptă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.