Confidenţialitate

Dragnea: Voi propune în CExN sancţiuni pentru senatorul Şerban Nicolae

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, că, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de miercuri, va propune sancţiuni pentru preşedintele Comisiei juridice, senatorul Şerban Nicolae.

Liviu Dragnea a precizat că nu Şerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu Legea Grațierii.

„ Cea mai bună variantă este ca Legea graţierii să fie adoptată de Senat în forma trimisă de Guvern”, afirmă preşedintele PSD.

 

„Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în Comitetul Executiv asta, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era informaţie corectă”, a precizat liderul PSD.

Întrebat dacă va căuta jurişti mai buni în PSD, în afară de Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, Liviu Dragnea a spus că „aici nu e vorba de calitatea unui jurist sau nu, aici e vorba de abordare şi de caracter”.

De asemenea, întrebat dacă în Comitetul Executiv Naţional va propune sancţiuni, preşedintele PSD a răspuns afirmativ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, Comisia juridică a Senatului a adoptat – astăzi – cu majoritate de voturi (PSD şi UDMR), raportul de admitere al legii graţierii. Potrivit raportului, ar urma să iasă din închisoare, în termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a legii, 453 de persoane, în vreme ce alţi 589 de condamnaţi vor beneficia de o reducere cu trei ani a pedesei. Persoanele condamnate pentru fapte de corupţie, abuz în serviciu sau conflict de interese sunt exceptate de la a fi graţiate.

Proiectul de lege al graţierii urmează să intre tot azi în plenul Senatului pentru dezbatere şi vot final, iar apoi să fie transmis Camerei Deputaţilor care este for decizional.