Dragnea: PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Dan Șova

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că senatorii PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, în noul dosar în care parlamentarul este acuzat că a luat mită 100.000 de euro, în schimbul unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

„Am mai spus asta, nu ne putem opune unor demersuri ale justiţiei. Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii”, a declarat Liviu Dragnea.

Şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu anunţa, zilele trecute, că liberalii vor încuviinţa cererea DNA în cazul lui Dan Şova.

 

Cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova a ajuns vineri la Senat.

În şedinţa Biroului Permanent de astăzi se va decide trimiterea cererii către Comisia juridică a Senatului, care va întocmi un raport, în urma audierii lui Dan Şova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiți pentru a achita un imobil cumpărat în București.

Mihai Bălan a fost reținut săptămâna trecută de procurorii DNA, dar instanța supremă a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. Decizia a fost contestată de procurorii DNA.

Dan Şova este acuzat şi în Dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS